Jan Jansen Memorialwandeltocht

29 en 30 september 2012

Door Huig Hogendoorn

Voor deze 14e Jan Jansen Memorialtocht hadden de parcoursbouwers een mooi parcours uitgezet door de bossen, het duin en de gemeente Velsen.

De 5, 10 en 15 km vertrokken vanuit de speeltuin linksaf richting Heerenduinweg om vervolgens het bospad te nemen naar de Heerenduinen. In de Heerenduinen ging de 5 km als eerste zijn eigen parcours volgen om vervolgens langs de Moriaan weer naar de Betonweg te gaan. Hier kwamen zij weer samen met de 10 en 15 km die in het begin een andere route volgden. De 5 km ging het bos weer in om vervolgens hun weg door het bos te vervolgen naar de uitgang. Zij liepen vanaf daar weer naar de speeltuin om zich af te melden. De 10 en 15 km gingen na de splitsing met de 5 km rechtdoor om over het water naar de Noorderhoek te lopen. De 10 km ging linksaf om vervolgens door het mooie duinlandschap terug te gaan naar de uitgang. Zij gingen vervolgens richting speeltuin om zich af te melden.

De 15 km ging bij de uitgang van de Noorderhoek rechtsaf richting het strand om naar  restaurant La Maranda te lopen. Na het restaurant liepen zij via het voetpad naar beneden en volgden het pad naar het parkeerterrein bij de pier. Daarna liepen zij via de trap, de scheepshelling, het industriegebied naar de Dokweg. Daarna vervolgden zij hun route via de  Raafstraat, de tennishal en de Orionweg naar het Duinpark om tot slot uit te komen bij de ingang van het Park Zuid-Kennemerland. Daarna volgen zij een gedeelte van de route van de 5 km. Zij gingen bij de splitsing echter niet rechtsaf richting uitgang, maar linksaf richting uitgang zodat zij zich vervolgens bij de  speeltuin konden afmelden.

De 25 km ging vanuit de speeltuin rechtsaf en gelijk weer linksaf richting de Zeeweg om vervolgens via de Waterloolaan Park Schoonenberg in te gaan.Bij Beeckestijn kwamen zij Park Schoonenberg weer uit en zij gingen via het Groenelaantje /Spekkenweggetje naar de Velserbroeksedreef. Daarna gingen zij via een straten parcours richting de manage in Santpoort-Noord en zij gingen vervolgens richting Midden-Heerenduinen.Hier volgden de deelnemers nog even het parcours van de 10 km en gingen toen ook richting strand. En zij hebben vanaf toen dezelfde route gevolgd als de wandelaars van de 15 km. 

Tot slot nog een overzichtje van de deelnemers aan de verschillende afstanden:

Afstand

Aantal personen

5 km

54

10 km

108

15 km

107

25 km

63

Het was een geslaagd wandelweekend en we hopen dat iedereen genoten heeft van deze 14e Jan Jansen Memorialtocht.

Tot ziens bij één van onze volgende wandeltochten!

Met vriendelijke groet,  

Huig Hogendoorn
één van de parcoursbouwers