16e Jan Jansen Wandeltocht

27 en 28 september 2014

Door Huig Hogendoorn

 

Op 27 en 28 September was er weer de jaarlijkse J. Jansen wandeltocht in IJmuiden en georganiseerd door de Kennemerjagers.

De parcoursbouwer had voor alle afstanden een mooi parcours uitgezet met voor elk wat wils, zoals duin, strand, natuur en een beetje cultuur.

De 5km ging via het Gijzenveltplantsoen richting de IJmuiderstraatweg, waar men een goed uitzicht had over het kanaal en eromheen liggende bedrijvigheid en de sluizen. De 10km ging via het Gijzenveltplantsoen een andere route volgen om vervolgens uit te komen bij het Havenmuseum. Daar volgden ze het pad naar beneden om uit te komen op de Dokweg bij het zebrapad. Hier ging men met de overige afstanden verder. De 15km en 25km gingen via de Heerenduinweg richting het strand. Bij het grote parkeerterrein ging de 25km linksaf om via La Maranda richting strand te gaan. Net voor de strandopgang ging men rechtsaf door een duinpad naar de boulevard om via de boulevard uit te komen op de Badweg. De 15 km ging rechtdoor bij het grote parkeerterrein en die volgde de route met het fietsnummer 96  om naderhand ook op de Badweg uit te komen .Vervolgens  ging men gezamenlijk naar de Dokweg om aan te sluiten bij de 10km. Hier vandaan ging het gezamenlijk richting de sluizen, met alle bezienswaardigheden die men onderweg tegenkwam. Na de sluizen te zijn gepasseerd ging men richting de pont om over te varen naar de andere kant. Hier aangekomen gingen de 10km en 15 km richting de finish en de 25km maakte nog een lus door Oud Velsen om zo richting Spaarnwoude te gaan. In Spaarnwoude volgde nog een parcours door het mooie natuurgebied om vervolgens richting Beeckestijn te gaan en een gedeelte door het park te lopen, waarna we uit het park weer richting de finish gingen.

Al met al een geslaagde J. Jansen wandeltocht en wat hebben we het getroffen met het weer over beide dagen. Namens het bestuur van de Kennemerjagers heel hartelijk dank voor uw deelname aan deze wandeltocht, en tot de volgende wandeltocht!