Zomeravondwandeling

6 augustus 2014


 
Door Huig Hogendoorn

               

Woensdag 6 Augustus hadden we weer onze traditionele zomeravondwandeltocht. De parcoursbouwer had weer een mooie route  uitgezet door de gemeente Velsen. De afstanden gingen in het begin gelijk op en liepen over het oude ziekenhuisterrein, vervolgens richting het oude Velserbad. Nu staat daar een appartementencomplex aan de Lorenszstraat. Hierna ging het richting de pont, waarna bij de Minister van Houtenlaan de splitsing met de 5 & 10, 15km is. De 10 en 15 km steken over en lopen langs het kanaal naar Oud-Velsen, terwijl de 5km aan de kant van de huizen blijft en vervolgens langs Velserbeek weer richting speeltuin loopt.

De 10 en 15 km lopen een rondje door Oud-Velsen en gaan dan door het tunneltje en over het bruggetje richting Rijksstraatweg. Hier splits de 15km en de 10km gaat verder over de Rijksweg richting de Biezenweg om vervolgens op de Hagelingerweg uit te komen en dan loopt men richting het ijspaleis in Driehuis. Hierna volgt de samenkomst met de 15km en gaat men via de Driehuizerkerkweg de route vervolgen.

De 15 km gaat na de splitsing richting Velserbroek en via de Hofgeesterweg naar het tunneltje aan de rijksweg om er vervolgens aan de andere kant uit te komen. Hier vandaan volgt  men een stratenparcours door Santpoort-Noord en gaat het weer richting Driehuis alwaar ze weer samenkomt met de 10km bij het ijspaleis,  om vervolgens  een stuk samen  op te lopen en dan weer te splitsen. Ieder maakt dan zijn eigen afstand verder af tot aan de finish.